FAMILIEN

Vi er en sammenbragt familie, som formår at løfte hinanden til helt nye højder. I det samme en ny hyæne er født, er den klar til at æde alle andre og sværger med det samme evigt troskab til familien. Vi er dog også en familie, som altid er på jagt efter nye omstrejfende talenter på filmsavannen. Så har du lyst til at blive en del af en fremadstormende flok, så hold dig ikke tilbage.

Ulaa Salim

Instruktør, producer & partner

Ulaa Salim er Hyænernes kreative hoved og har modtaget et utal af priser for sin spillefilmsdebut 'Danmarks Sønner'. Ulaa er uddannet filminstruktør fra Den Danske Filmskole i 2017. Før filmskolen blev det til en Bachelor i Social Videnskab imens han sideløbende lavede film. I øjeblikket udvikler han sin næste spillefilm og arbejder desuden engageret som både manuskriptforfatter, producer og mentor for de yngre talenter.

Daniel Mühlendorph

Producer & partner

Daniel er bornholmer og iværksætter  - begge med udråbstegn! Han er uddannet producer fra Den Danske Filmskolen i 2017 også kendt som årgangen for legender. Siden da er det blevet til ikke mindre end 7 spillefilm og 2 serier. Udover at være producer har Daniel flere års erfaring som selvstændig og iværksætter med en musikfestival og flere erhvervsvirksomheder på cv´et.

Robin Hounisen

Producer

Robin Hounisen er en ung bornholmsk hyæne med blod på tanden for de gode filmiske fortællinger. Han har været en del af selskabet siden den spæde begyndelse, hvor han startede som produktionsleder. Senere har han udfoldet sig som lineproducer på diverse større og mindre produktioner. Siden har Robins ambitiøse vilje og producertalent, ført til flere Robert nomineringer i kortfilmskategorien. Derfor er det naturlige næste skridt, allerede i pipeline, med hans første spillefilm. Desuden har Robin flere års erfaring inde for eventmanagement, produktion og booking i musikbranchen.

Lisa Jespersen

Instruktør

Lisa Jespersen er uddannet på Den Danske Filmskole i sommeren 2017. Lisa har en særlig tilknytning til landet og folkene udenfor byen, og netop disse er Lisas vigtigste inspirationskilder. Hun høstede stor roser og anderkendelse for hendes debutspillefilm “hvor kragerne vender” som bla. vandt for årets bedste spillefilm i 2022. Lisa arbejdet i øjeblikket på sit næste projekt.

Christian Bengtson

Instruktør & Manusforfatter

Christian Bengtson er uddannet manuskriptforfatter på Den Danske Filmskole i sommeren 2019.  Han er oprindeligt fra Thisted, hvor man ikke taler så meget om følelser og relationer, hvis man spørger Christian selv. Netop hans hjemstavn er inspirationskilde til mange af hans projekter. Christian har gennem tiden skrevet og instrueret flere Robert nominerede kortfilm. Senest var hans spillefilmsdebut " Krysantemum nomineret for årets bedste spillefilm i 2023.

Christian Arhoff

Instruktør

Christian er uddannet instruktør fra Den Danske Filmskole i sommeren 2019. Han har en forkærlighed for de skæve og humoristiske historier, samt karakterer. Det ses tydeligt  i hans sort/hvide afgangsfilm "Viktor på månen", der tiltrækker opmærksomhed i udlandet. Christian er desuden et omvandrende filmleksikon og ser alle film helt fra polske stumfilm til 'Notting Hill'. Han debuterer med sin spillefilm Viktor mod verden i 2023.

Malthe Saxer

Instruktør

Malthe er udannet instuktør fra Den Danske Filmskole i sommeren 2021. " 100% flået kærlighed" der er Malthes afgangsfilm fra filmskolen var udtaget til cinéfondation, på Cannes Festivalen i 2022 I øjeblikket arbejder han på sin første spillefilm, der belyser relationen mellem menneske og dyr.

Gigis

Animationsgruppe

Animationsgruppen Gigis opstod med en ambition om at få folk til at grine og til at reflektere over de emner, den berører. Gigis startede på YouTube og Facebook, hvor de har opbygget en stor fanskare. Med hovedkaraktererne  Hassan, Abdi, Musti og Ali er Gigis skabt til, at give ordet til personer, der normalt ikke har en stemme i det danske mediebillede. Holdet bag Gigis kommer ifølge dem selv alle fra socialt belastede områder. De laver alting selv, inklusiv musikken, der spiller en central rolle i deres univers. Senest har gruppen opnået stor popularitet med spillefilmen Blokhavn.

Johan Knattrup Jensen

Instruktør & Manusforfatter

Efter sin afgang fra Super16 i 2012, tumler Johan ind i kunstverden med den prisvindende filminstallation ‘Skammekrogen’ fra 2014, der efterfølgende rejser verden tynd. De følgende år demonstrerer Johan nye kunstneriske højder med sine værker, der vises på alt mellem Cannes film festival og Copenhagen Contemporary. I 2021 vender Johan tilbage sin oprindelige kærlighed, fiktionsfilmen, og har siden arbejdet indædt på at realisere sin biografdebut.

Laura Sofie Frederikke Pedersen

Junior Producer, Manusforfatter & Head of Hyænecasting

Laura er uddannet dramaturg fra Århus Universitet med en overbygning i manuskriptudvikling fra SDU.  I sin tid på Hyæne, har hun udover sit daglige arbejde i produktionen, både produceret sin første kortfilm og efterfølgende udfoldet sig som manuskriptforfatter. Laura er en omvandrende skuespillerhåndbog og har altid et castforslag klar.
Ifølge os, er Laura det bedste, der er kommet ud af Fyn siden brunsviger.

Laura Bjørn

Junior Producer

Laura er det nyeste medlem i hyænernes produktionsflok. Hun har en Bachelor i film og videnskab fra Københavns Universitet. Hun er født og opvokset på klippeøen Bornholm, hvilket tydeligt afspejler sig i hendes arbejdsmoral der er hårdere end Bornholmsk granit.

Keld Egelund

Partner

Keld Egelund er uddannet materialist og har siden 1991 etableret flere Matas butikker på Sjælland og i Jylland. Efter salget af Matas i 2007, er Keld gået ind i en del bestyrelser, samt startet og investeret i forskellige selskaber, bl.a. Lokalaviser, ejendomme, tøjbutikker, mm. Keld er en meget habil forretningsmand, med yderst god sans for tal, fornuft, logik og står bestemt ikke tilbage hvis nogen kommer med dén gode ide og har en forkærlighed for at bygge ting op fra bunden.

Flemming Hansen

Partner

Flemming Falk Hansen har ca. 25 år års solid erfaring fra mediebranchen. Senest som adm. Direktør i Lokalaviserne Østerbro og Amager A/S. Udover dette bestrider Flemming en række bestyrelsesposter primært indenfor medier og salg. Udover hans engagement i Hyæne Film arbejder han i øjeblikket på nye digitale platforme til formidling af lokale nyheder.

Esther

Maskot

Efter at have forsøgt, at importere en fuldblodshyæne fra den afrikanske savanne uden succes, har vi indset, at vi måtte søge andre veje. Heldigvis fandt vi maskotten Esther. Hun består af 25% Fransk bulldog, 25% Mops, 25% Dansk-Svensk gårdhund og sidst men ikke mindst 25% Hyæne.  Esther bruger det meste af sin dag på at sove, når hun ikke charmerer husets gæster eller fungerer som ekstra dynamik til castings.

Juan Bastias

Kostumier

Juan er Hyæne Films in-house kostumier og har været med på  samtlige af de produktioner selskabet har produceret - helt fra Filmskolen frem til nu. Udover at have et skarpt øje for kostumedesign er Juan også kendt for sin ungdommelige energi og genkendelige hjertevarme latter.